کلینیک اورولوژی و ناباروری یوروطب

شماره تماس : ۸۸۵۶۳۲۴۲-۰۲۱

چنانچه نیاز به مشاوره در رابطه با درمان تبخال تناسلی دارید، میتوانید با متخصصین اورولوژی ما در کلینیک اورولوژی یوروطب به صورت آنلاین با کلیک به روی ویزیت آنلاین و یا به صورت حضوری با کلیک به روی نوبت دهی آنلاین در تماس باشید

تبخال تناسلی

تبخال تناسلی یک نوع عفونت است که از راه جنسی منتقل می‌شود وتوسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می شود.
اصلی ترین راه گسترش ویروس تماس جنسی می‌باشد .
البته بعد از ابتلا به عفونت، ویروس در بدن شما خاموش می شود ولی می تواند چندین بار در سال دوباره فعال شود.

تبخال تناسلی

علائم تبخال تناسلی

معمولا اولین علامت هرپس یا همان تبخال تناسلی بروز التهاب های خارش دار یا دردناک در پوست می‌باشد که همانند تاول یا زخم نمایان می‌شوند پس اگر در ناحیه تناسلی خود متوجه هرگونه جوش یا تاول شدید فورا به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود .

پادکست صوتی معرفی بیماری تبخال تناسلی

تشخیص علائم اولین ابتلا به عفونت

بیشتر افرادی که به دنبال تماس مستقیم (رابطه جنسی با شخص مبتلا به عفونت ) دچار حمله اولیه می‌شوند پس از گذشت ۱الی ۲ هفته متوجه علائم خواهند شد .
در طول این زمان ویروس درون سلول ها تکثیر شده تا زمانی که بیماری بروز می‌کند ،البته بسیاری از افراد متوجه اولین بروز بیماری نخواهند شد زیرا بیماری می‌تواند بسیار خفیف بوده و علائم بسیار کوچک باشند و غیر قابل تشخیص .
بروز عفونت معمولا با خارش و احساس قلقلک آغاز سپس زخم نمایان شده و مدتی بعد به زخم باز تبدیل می‌شود ،همانطور که بروز بیماری پیشرفت می‌کند زخم ها بهبود یافته بدون اینکه اثری از جای آنها باقی بماند .

برخی بیماران مبتلا به عفونت دچار سردرد ،تب و احساس سوزش در هنگام ادرار کردن میشوند. امکان دارد بروز اولیه برای هفته ها ادامه پیدا کند و مدت زمان زیادی طول بکشد تا بهبود یابد ،لازم به ذکر است ویروس تا زمانی که چیزی سبب حمله ی مجدد آن شود خاموش خواهد شد.
معمولا بروز های بعدی که بعد از بروز اول رخ میدهند تمایل دارند که جدیت کمتری داشته باشند،مبتلایان معمولا چگونگی تشخیص علائم اولیه تبخال تناسلی را می اموزند که به آنها اجازه می‌دهد درمان های ضد ویروسی مانند آسیکلوویر را شروع کنند و از بدتر شدن علائم جلوگیری کنند.

علائم اولیه تبخال تناسلی

🔹 حساس درد در عضلات
🔹 تب و علائم شبیه انفولانزا
🔹 ادرار دردناک
🔹 تهوع و احساس بیماری
🔹 قلقلک، سوزش یا خارش ناحیه ای که در آن زخم ایجاد شده است

بعد از ابتلا به سوزش و خارش یک یا چند خوشه زخم های کوچکی (که می‌توانند در نواحی مختلفی ایجاد شوند )ایجاد می‌شوند که معمولا دردناک هستند و با مایع کدر رنگی پر شده اند

تشکیل تبخال تناسلی کلینیک اورولوژی یوروطب
معمولا تبخال تناسلی بر روی کدام نواحی بوجود میاید ؟

در آقایان تبخال های تناسلی می‌توانند بر رو و یا درون آلت تناسلی ، روی کیسه بیضه ، کشاله ران و روی ران ، اطراف مقعد و باسن بوجود بیایند.

و زن در اورولوژی

در خانم ها نیز تبخال های تناسلی می‌توانند درون واژن ، روی لب های مهبل ،ران و کشاله ی ران ‌‌همچنین اطراف مقعد و باسن بوجود بیایند .

این ویروس در خانم ها بیشتر سبب علائمی مانند درد هنگام ادرار کردن و ترشحات غیرطبیعی واژن میشود. که زخم های درون واژن میتوانند تا سه هفته باقی بمانند، قبل از اینکه خود به خود بهبود یابند. التهاب گردن رحم یکی از علائم معمولا شایع تبخال تناسلی در خانم ها است.

انتقال این ویروس نوع بسیار نادری هم دارد که تنها زمانی اتفاق می افتد که ویروس در حالت بسیار فعالی باشد مانند زمانی که زخم ها وجود دارند یا در حال ایجاد شدن هستند . این انتقال از طریق ارتباط و فعالیت جنسی نظیر سکس دهانی اتفاق می افتد که ممکن است تبخال تناسلی روی دهان، زبان، لب ها و دیگر اندام های بدن به وجود بیاید.

علائم تبخال تناسلی برگشتی

بعد از اولین بروز معمولا علائم با شدت کمتر و روزهای کمتری ادامه پیدا میکنند،در بعضی مواقع بین‌ ۵ تا ۱۰ روز که البته بستگی دارد به این که چه زمانی مصرف دارو های ضد ویروس شروع شوند . درمان اولیه در بهترین حالت 24 ساعت بعد از بروز اولین علائم شروع میشود و میتواند علائم را بعد از چند روز کوتاه از بین ببرد.

قابل توجه ترین علامت تبخال تناسلی مزمن احساس خارش و قلقلکی است که 12 تا 24 ساعت قبل از ایجاد زخم تجربه میشود. این بهترین زمان برای شروع درمان است.
تبخال به ندرت باعث تب و علائم مانند آنفولانزا میشود

تبخال تناسلی کلینیک تخصصی اورولوژی یوروطب

سوالات متداول

روش های درمان تبخال تناسلی

تاکنون هیچ درمان قطعى برای تبخال تناسلی وجود ندارد، اما با استفاده از دارو می‌توان علائم و‌خطر انتقال ویروس به دیگران را کاهش داد ،همچنین با استفاده از کاندوم می‌توان تا حدودی از گسترش عفونت تبخال تناسلی جلوگیری کرد .

درمان با داروهای ضدویروسی تجویزی :

🔹 شدت و مدت علائم در شیوع های مکرر را کم می‌کنند .
🔹 کمک می کنند زخم‌ها زودتر از معمول ناپدید شوند .
🔹 امکان عود را کم می‌کنند .
🔹 احتمال انتقال ویروس تبخال به دیگری را کم می‌کنند .

داروهای ضد ویروسی برای تبخال تناسلی عبارتند از:
 آسیکلوویر (زوویراکس)
تبخال تناسلی کلینیک اورولوژی یوروطب
والاسیکلوویر ( والترکس )
تبخال تناسلی کلینیک اورولوژی یوروطب