کلینیک اورولوژی و ناباروری یوروطب

شماره تماس : ۸۸۵۶۳۲۴۲-۰۲۱

بهترین زمان ختنه نوزاد

معرفی بهترین زمان ختنه نوزاد

پزشک جراح به منظور آشکار شدن انتهای آلت تناسلی نوزاد، اقدام به بریدن پوست ختنه گاه وی می کند که بر روی سر آلت تناسلی قرار دارد. عمل ختنه، نشأت گرفته از دوران مصر باستان می باشد. چرا که تصور انسانها در آن زمان این بود که ختنه کمک شایانی به تمیز ماندن بخش تناسلی مردان خواهد کرد. هر چند این مسئله صحیح است، ولی در حال حاضر هدف از انجام ختنه دلایل فرهنگی یا مذهبی است. ختنه کردن چیزی حدود 55 درصد از نوزادان آمریکایی، بعد از تولد آنها صورت می گیرد. سایر کشورها نیز پس از گذشت مدت زمانی از تولد نوزاد اقدام به انجام این کار می کنند. ولی به نظر شما چه زمانی برای ختنه نوزاد مناسب است؟ در این مقاله از یوروطب قصد داریم در رابطه با بهترین زمان ختنه نوزاد صحبت کنیم.

 

 

این مطلب را پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید :  پیدا و پنهان ختنه کردن

آشنایی بهترین سن برای ختنه شدن

چه زمانی برای ختنه نوزاد ایده آل است؟

خیلی از والدین در پی دانستن بهترین زمان ختنه نوزاد برای پسر خود هستند. در این رابطه باید بگوییم که زمان ایده آل جهت ختنه، یک تا سه ماهگی نوزاد به شمار می رود. ختنه را می توان در سنین خردسالی با تکنیک های ساده تری نسبت به سنین بزرگسالی انجام داد. چرا که بهبودی نوزاد در خردسالی بسیار سریعتر اتفاق می افتد. همچنین مردان ختنه شده در خردسالی، به نتیجه مطلوب تری از لحاظ زیبایی دست یافته اند. چون در این سنین شاهد محو شدن سریعتر آثار زخم با گذشت زمان خواهند بود.

بنابراین، با این توضیحات، ایده آل ترین و بهترین زمان ختنه نوزاد در سنین خردسالی است. چرا که علاوه بر کم بودن احساس درد در نوزاد، تحرک وی نیز در طول ختنه کمتر خواهد بود و همچنین در ذهن وی هیچ خاطره ای در این رابطه برجای نخواهد ماند. ختنه زود هنگام، توسط خیلی از ادیان سفارش می شود. لازم به ذکر است که روش ختنه حلقه پلاستیبل در سن 3-1 ماهگی نوزاد، نهایت تأثیر را بر اساس تجربه خواهد داشت.

مزایای ختنه در نوزادی

در سن نوزادی، کودک و والدین وی جراحی و دوره بهبودی راحت تری را سپری می کنند. بالغ بر یک دهه است که توصیه پزشکان انجام ختنه در این سنین می باشد. همچنین، مطابق با تحقیقات صورت گرفته، آستانه درد نوزاد در زمان زایمان به میزان چشمگیری کاهش یافته و همین امر، درد و واکنش استرسی کمتری را در سه ماهه اول عمر نوزاد در پی دارد. بر اساس انتظار ما، در طی دو سال نخست زندگی کلیه نوزادان، حلقه پلاستیبل ختنه تجربه راحتی را برای کودک رقم خواهد زد. علاوه بر آن، توصیه به استفاده از بی حسی موضعی برای همه کودکان و نوزادان جهت انجام ختنه می شود. در نتیجه از این طریق بی حسی پوست و مسدود شدن کلیه گیرنده های درد قبل از جراحی صورت می گیرد.

سن مناسب ختنه نوزاد بر اساس توصیه خیلی از ادیان، هفت یا هشت روزگی کودک می باشد. شاید این زمان، با استفاده از روش های قدیمی ختنه سن مناسبی محسوب شود، اما مشکلات بدیهی آن نیز بهبودی ضعیف و خونریزی زخم تلقی می گردد. همچنین تأخیر در انجام ختنه با این روش های قدیمی، سبب افزایش بروز این عوارض خواهد شد. با اینکه حلقه پلاستیبل ختنه بهترین تکنیک بین سن 3-1 ماهگی نوزاد به نظر می رسد، ولی از این روش می توان برای نوزادان کمتر از یکماه نیز به شکل ایمن و مؤثر بهره گرفت. البته گفتنی است که به منظور انجام ختنه در 7روزگی، باید نوزاد از سلامت و شادابی کامل برخوردار باشد.

زمان مناسب ختنه برای کودکان بزرگتر از 3 ماه

با اینکه ختنه به عنوان یک عمل قابل تحمل و جزئی برای هر سنی به شمار می رود. اما توصیه ما انجام ختنه با استفاده از بی حسی موضعی کافی جهت داشتن عملی بدون درد برای کودک خواهد بود. همچنین در زمان بهبودی باید مصرف مسکن خوراکی به میزان لازم و احتمالاً به مدت 2 هفته صورت گیرد. علاوه بر آن، امکان استفاده از پمادهای مسکن ضد التهابی در طی بازه درمانی نیز وجود دارد. از آنجا که نقش مؤثری را می توان برای عقاید و باورهای والدین کودک و همچنین محیط پیرامون وی در احساس راحتی کودک قائل شد. بنابراین، پیشنهاد ما به شما در رابطه با بهترین زمان ختنه نوزاد، به تأخیر نینداختن زمان ختنه است، چرا که عمل ختنه با افزایش سن کودک، دشوارتر خواهد بود.

پیش از ختنه نوزاد چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

در صورتی که قصد ختنه کردن نوزاد خود را دارید، باید اقدام به دریافت مشاوره از پزشک مورد نظر خود در این زمینه نمایید. تخصص این پزشک می تواند در زمینه اورولوژی، اطفال یا جراح اطفال باشد. با اینکه امکان ختنه کردن بیشتر نوزادان دو روز پس از تولد آنها وجود دارد، اما در صورت وجود مشکلاتی از قبیل زودرس بودن نوزاد، داشتن خونریزی، مشکل در آلت تناسلی وی یا وجود چنین مشکلاتی در سوابق خانوادگی، بهتر است این کار را به زمان بعدی موکول کنید.

ختنه چگونه انجام می شود؟

در طی انجام عمل ختنه در نوزادی، کودک باید بیدار باشد و این عمل به احتمال خیلی زیاد در بیمارستان صورت می گیرد. پس از قرارگیری نوزاد به پشت، دست و پای وی باید به حالت بی حرکت بماند. سپس پزشک جراح اقدام به شستشوی آلت تناسلی وی با محلول ضد عفونی نموده و عمل تزریق ماده بی حسی به پایه آلت تناسلی جهت تسکین درد وی انجام می شود. در برخی مواقع، پزشکان به سراغ پمادهای بی حسی جهت تسکین درد نوزاد می روند. همچنین باید عمل قنداق کردن نوزاد یا آغشته نمودن پستانک وی به قند بعد از ختنه کردن و به توصیه پزشک صورت گیرد. علاوه بر آن، دادن شربت استامینوفن به نوزاد نیز جهت تسکین درد وی پیشنهاد می گردد. 

به منظور انجام عمل ختنه، 3 نوع گیره یا حلقه پلاستیکی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

1-گیره Mogan (موگان)

2-دستگاه پلاستیبل

3-گیره Gomco (گومکو)

نحوه کارکرد هر سه نوع گیره شبیه یکدیگر بوده و پزشک پس از وصل حلقه یا گیره به آلت تناسلی نوزاد، جهت جدا نمودن پوست ختنه گاه اضافی اقدام می کند. در این حالت، با باقی ماندن حلقه روی آلت، عمل افتادن آن پس از چند روز اتفاق می افتد. سپس ماده وازلین توسط پزشک به آلت تناسلی نوزاد مالیده می شود و در نهایت نیز پانسمان زخم انجام خواهد شد. مدت زمان انجام این عمل چیزی حدود ده دقیقه بوده، در حالی که در صورت ختنه کردن در بیمارستان، می توانید نوزاد خود را با گذشت چند ساعت به منزل ببرید.

پس از ختنه نوزاد به چه مراقبت هایی نیاز است؟

احتمال بهانه گیری و بی قراری نوزاد شما پس از انجام عمل ختنه وجود دارد.

☑یادتان باشد که فشاری به آلت وی در هنگام بغل کردن نوزاد وارد نکنید. همچنین احتمال قرمزی و ملتهب شدن آلت و ایجاد درد در نوک آن وجود دارد.

☑علاوه بر آن، ممکن است بر روی نوک آلت نوزاد یک پوسته زرد رنگی به چشم بخورد. این امر کاملاً طبیعی بوده و با گذشت چند روز از بین خواهد رفت.

☑بهبودی کامل آلت تناسلی نوزاد چیزی حدود 1 هفته تا ده روز زمان می برد. تا زمان بهبودی نوزاد، شستشوی آلت تناسلی اشکالی ندارد.

☑شما باید اقدام به عوض کردن پانسمان کودک هر چند وقت یکبار نمایید و به منظور نچسبیدن پوست به پوشک از مقداری وازلین جهت چرب کردن آن استفاده کنید.

☑در نهایت نیز با گذشت 48 ساعت پس از عمل ختنه و در آوردن پانسمان، از پانسمان مجدد آن خودداری کنید.

☑یادتان باشد که به منظور جلوگیری از چسبیدن آلت تناسلی نوزاد به پوشک، باید همچنان از ماده روان کننده استفاده کنید. در صورت چسبیدن مدفوع به آلت تناسلی، اقدام به شستشوی آرام آن با آب ولرم و صابون نمایید. به خاطر داشته باشید که پوشک نوزاد باید مرتباً جهت پیشگیری از عفونت عوض شود و بهتر است آن را به صورت شل ببندید.

در چه مواقعی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

بیشتر مواقع شاهد بهبودی نوزادان پس از ختنه بدون ایجاد هیچگونه مشکلی هستیم. اما احتمال بروز عوارض در تنها یک درصد از آنها وجود دارد. اگر که با موارد زیر مواجه شدید، حتماً پزشک خود را در جریان بگذارید.

1-مشاهده علائم عفونت از قبیل چرک

2-ترشح مواد بد بو و غیر طبیعی از نوک آلت

3-ادرار نکردن نوزاد چیزی حدود دوازده ساعت پس از ختنه

4-مشاهده خون در پوشک نوزاد به اندازه بزرگتر از یک سکه

5-شدید شدن التهاب و قرمزی پیرامون آلت تناسلی

6-نیفتادن حلقه پلاستیکی به کار رفته برای ختنه با گذشت دو هفته

درصورت بروز چه اتفاقی نیاز به مراجعه به پزشک است

انجام ختنه توسط متخصص:

اگر قصد دارید فزرند خود را ختنه نمایید بهترین گزینه انجام ختنه توسط متخصص اورولوژی میباشد 
شما میتوانید به صورت آنلاین با کلیک به روی اینجا در قبل از انجام ختنه در رابطه با روش ختنه و چگونگی انجام و بهترین زمان ختنه نوزاد خود با متخصص اورولوژی در ارتباط باشید ویا با سیستم نوبت‌دهی آنلاین سایت ٬ زمان مد نظر خود را جهت انجام ختنه فرزند خود رزرو نمایید.
برای مشاهده بیوگرافی دکتر مظلوم فرد اینجا کلیک کنید